SZOLNOK

2017.10.28. 10:30

Jutalmazták a szépen rendben tatott szociális kiskerteket Szolnokon

Elismerések helyszíne volt csütörtökön délután a Béke utca, itt található az egyik legszebben gondozott porta, melynek tulajdonosa részt vett az önkormányzat által a négy éve elindított szociális kiskertprogramban.

A program keretében tegnap adták át a díjakat

Fotó: Mészáros János

A befektetett munkáért járó oklevelet és ajándékcsomagot Molnár Iván önkormányzati képviselő adta át.

– Harmincféle növénypalántát osztottunk szét a jövedelmi és szociális helyzetük alapján rászoruló családok között. Egyebek mellett paprikát, paradicsomot, káposztát, répát, ki mit választott.

– Ezeknek a gondozását folyamatosan ellenőriztük, s nagyon szép eredményeket láttunk – mondta el a programról a képviselő.

– Idén ötvenhárom család jelentkezett, huszonöten jutottak el az értékelhető állapotig, vagyis ki is keltek a palánták, és a kiskert szépen rendben volt tartva.

A program keretében tegnap adták át a díjakat
Fotós: Mészáros János

– Most a tíz legjobbat emeltük ki. Szeretnénk értékelni, hogy valaki nem rendetlenséget tart a portáján, hanem normális körülményeket próbál teremteni – tette hozzá Molnár Iván.

A Béke út mellett az önkormányzat a Motor út és a Kőrösi út környékén, valamint a Hangya és a Tücsök úton is jutalmazta a sikeresen résztvevőket.

Molnár-Révész Erika

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!