RÁKÓCZIÚJFALU

2017.10.31. 14:45

Már a jegyző is felmondott Újfaluban, de az okokról nem nyilatkozott

Munkaviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését kérelmezte Fazekas Enikő Diána jegyző Varga József alpolgármesternél. Varga József tudomásul vette Fazekas Enikő döntését.

Ez azt jelenti, hogy hétfőtől helyettesítő jegyző ügyeli a szabályosságot a településen, a helyettesítő jegyzőt a kormányhivatal jelöli ki a napokban.

Rákócziújfaluban az elmúlt két hétben felbolydult az élet: egy hete egészségügyi okokra hivatkozva lemondott Papp János polgármester, akit a Szolnoki Törvényszék szeptember 14-én egy 2014-ben elkövetett csalás miatt 1 év fogházfokozatú szabadságvesztésre ítélt, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

A települést jelenleg az alpolgármester, Varga József vezeti. A tisztség és a feladatok hivatalos átadása-átvétele pénteken volt, a jegyző ezek után kérelmezte munkaviszonya megszüntetését. Az okokról honlapunknak nem kívánt nyilatkozni.

Hamarosan tehát nemcsak időközi választást kell kiírni Rákócziújfaluban, hanem új jegyzőt is keresni kell, erre pályázatot írnak ki.

Fazekas Enikő Diána 2015. január 1-től 217. október 27-ig látta el munkaviszonyát a községben.

J. Zs.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!