JÁSZBERÉNY

2017.10.26. 19:49

Megmutatják a jászsági diákoknak, hogy itthon is lehet jó szakmát és munkalehetőséget találni

Kétnapos szakmaválasztó kiállítást szervezett Jászberény önkormányzata együttműködve a térségi szakképző intézményekkel valamint a jászsági vállalkozásokkal.

A Bercsényi úti Sportcsarnokban, hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal nyílt meg a szakmabemutató. A kiállításra két nap alatt az előzetes regisztráció alapján mintegy ezer fiatal érkezik a jászsági általános iskolából.

A diákok kilenc szakképző intézmény, illetve tizenhat vállalkozás ajánlatai között böngészhetnek.

A bemutatóra érkezőket Dr. Szabó Tamás Jászberény polgármestere köszöntötte. Mint mondta, napjainkban központi téma a munkaerő kínálat, illetve a szakképzés helyzete, a munkaerő utánpótlás biztosításának lehetőségei.

A polgármester úgy vélte, hogy az önkormányzatoknak, az általános- és középiskoláknak, valamint munkaadóknak együtt kell működnie, a szakmák megismertetésében, hogy a fiatalok a számukra leginkább megfelelő képzést választhassák.

A kiállítást megnyitó Pócs János országgyűlési képviselő szerint mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a képzett szakemberek itthon maradjanak, és ne külföldön – akár szakképesítést nem igénylő szakmákban – helyezkedjenek el.

Két napon át mintegy ezer diák ismerkedik a szakmákkal
Fotós: Banka Csaba

Azt kell megmutatni a diákok számára, hogy mit jelent ma egy modern üzemben dolgozni, hogy az elmúlt évtizedekben sokat változtak a szakmák.

A kiállítás két napja alatt a jászsági általános iskolákból érkező diákok csoportokban látogatták végig a standokat, közben képet kaphattak arról, hogy melyik szakmai terület lehet számukra a legjobb a pályaválasztás alkalmával.

Banka Csaba

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!