TISZAFÜRED

2017.10.28. 15:30

Ön mikor volt utoljára mellrákszűrésen? – Füreden rózsaszín sétát tartottak (videó, galéria)

Az egyik legveszélyesebb, és sajnos egyre gyakoribb női betegségre, a mellrák elleni küzdelemre hívta fel a figyelmet péntek délután a Magyar Rákellenes Liga Tiszafüredi Alapszervezete.

Már hagyományosnak tekinthető a „Séta a mellrák ellen”, ilyenkor rózsaszín kitűzővel és lufikkal vonulnak végig a belvároson.

– Minden év októbere világszerte a mellrák elleni küzdelem hónapja. A Magyar Rákellenes Liga Tiszafüredi Alapszervezete immár hetedik alkalommal csatlakozik a kampányhoz és szervezi meg a rózsaszín városi sétát – mondta Kovácsné Fórizs Emese a tiszafüredi szervezet elnöke.

Hozzátette, mindenki tegye fel magának a kérdést: Mikor volt utoljára szűrésen? A mellrák legyőzése nem csak egy feladat, hanem közös érdek.

Az eseményen a tiszafüredi alapszervezet elnöke köszöntötte a jelenlévőket, majd Vargáné Balogh Irén alpolgármester és Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes liga elnöke, valamint Dr. Sebő Éva, a Kenézy Emlőcentrum Osztályvezető főorvosa osztotta meg gondolatait.

Üdvözölték a már hagyományosnak tekinthető füredi programot, majd figyelmeztettek megelőzés fontosságára.

– Húsz évvel ezelőtt még arról hallhattunk, hogy elsősorban a hatvan éves korosztály az érintett, ma már a fiatalok egyre nagyobb arányú megbetegedéséről beszélünk.

– Aki ezzel a betegséggel küzd, attól senki nem veheti át a terhét, ezért fontos a család és a barátok támogatása – fogalmazott Vargáné Balogh Irén.

Az előadásokat követően rózsaszín léggömbökkel vonultak át a fizioterápia épületéhez. A program célja a lakosság figyelmének felkeltése a szűrővizsgálatok fontosságára, az önvizsgálat jelentőségére. Arra, hogy az időben felfedezett mellrák jó eséllyel gyógyítható.

Ujvári László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!