SZOLNOK

2017.10.14. 12:30

Tudja, hogyan kell újraéleszteni valakit? Most megtanulhatja!

Ismét kinyitja kapuit a mentőállomás, bárki elsajátíthatja, gyakorolhatja az újraélesztést.

A kezdeményezéshez már évekkel ezelőtt csatlakozott a Szolnoki Mentőállomás, október 16-án, az újraélesztés nemzetközi napján pedig újabb akciót szerveznek. Amint Kardos József megyei vezető mentőtiszttől megtudtuk, ezen a napon tíz és tizenhat óra között várják az érdeklődőket a mentőállomás garázsánál.

Magyarországon évente több ezer ember veszti életét hirtelen szívmegállás következtében, azonban az időben megkezdett újraélesztéssel többségük megmenthető lenne.

Hogy minél többen tudjanak segíteni rajtuk, immár négy éve meghirdette az Európai Resuscitatios Társaság a „Restart a Heart Day”(Indíts újra egy szívet) című programot. Azóta ezen a napon, az újraélesztés nemzetközi napján, az Európai Unió országaiban számos helyen térítésmentes újraélesztés-oktatások zajlanak.

A kezdeményezéshez a Magyar Resuscitatios Társaság és az Országos Mentőszolgálat is csatlakozott, ennek köszönhető a szolnoki lehetőség is.

Szilvási Zsuzsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!