TISZAPÜSPÖKI

2017.11.14. 09:25

Átadták az új műfüves pályát Tiszapüspökin, birtokba vehették a sportolók

Hétvégén hivatalosan is birtokba vehették a sportolók és a focirajongók Tiszapüspöki új műfüves labdarúgópályáját.

– Bár a létesítmény műszakilag már év elejére elkészült, a pálya körül zajló kiegészítő munkálatok miatt nem történt meg eddig az átadás – tájékoztatta honlapunkat Bander József, a település polgármestere.

– Ám időközben befejeződött a sportpályát és a bejáratot összekötő százötven méteres járdaszakasz építése, melyet az önkormányzat saját forrásból finanszírozott, ez ugyanis nem volt része a beruházásnak.

– Emellett nemrég készültek el a műfüves pálya építése során tönkrement tartalékpálya újrafüvesítésének előkészítő földmunkálatai is.

A negyvenszer huszonkét méteres, palánkrendszerrel és védősávval felszerelt műfüves focipálya mintegy harminchatmillió forintból épült, ennek tíz százaléka volt önerő.

A beruházás része a Magyar Labdarúgó-szövetség finanszírozta Országos pályaépítési programnak, melynek célja az amatőr labdarúgás támogatása, és a hátrányos helyzetű települések infrastruktúrájának fejlesztése.

M. R. E.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!