JÁSZFELSŐSZENTGYÖRGY

2017.11.10. 13:50

Eddig a művházban tornáztak a gyerekek, most végre tornacsarnokot kapott Jászfelsőszentgyörgy – GALÉRIA

Új, európai színvonalú tornacsarnokot adtak át csütörtökön délelőtt a kistelepülésen. A helyi általános iskola udvarán felépített modern létesítmény kétszázötvenmillió forintos állami beruházással valósult meg. Valóban hiánypótló fejlesztésről van szó, hiszen generációk nőttek fel tornaterem nélkül a községben.

– Óriási esemény ez a település életében – mutatott rá Zelenai Tiborné polgármester. – Számos beruházás valósult meg a községben, de a helybéliek talán egyiket sem várták annyira, mint a most átadott tornacsarnokot.

– Negyvenöt évvel ezelőtt ésszerű és praktikus megoldás volt a művelődési ház nagytermét átengedni a testnevelésórák számára – tette hozzá a településvezető –, de az idő meghaladta ezt a megoldást, a kor követelményeinek megfelelő körülményeket kellett teremteni. Ezt a lehetőséget adta meg a most befejezett építkezés.

A polgármester bejelentette, hogy a fejlesztések sora nem fejeződött be, jövőre az iskolaépület teljes megújítására nyílik lehetősége az önkormányzatnak, a suli energetikai rendszerének korszerűsítésével párhuzamosan.

Pócs János országgyűlési képviselő hangsúlyozta az avatóünnepségen, hogy a munkahelyteremtés támogatása, illetve a családtámogatás rendszerének átalakítását követően az elkövetkező időszakban az iskolák, óvodák fejlesztése kerül előtérbe.

Dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára örömét fejezte ki, hogy a gyerekek mozgásgazdag életmódjának kialakításához egy ilyen magas színvonalú létesítmény megvalósításával járulhatott hozzá a kormányzat, ugyanakkor rámutatott, hogy ez csak egy eleme a fiatalok aktív életre nevelésének.

Óriási szükség van a szülők, a pedagógusok munkájára. A sportnak sajátos, közösségformáló, társadalomerősítő szerepe van – jegyezte meg az államtitkár.

A csütörtökön felavatott új tornacsarnok elsősorban a mindennapos testnevelés biztosításához ad majd teret a kistelepülésen, ugyanakkor lehetőséget teremt a tömeg- és szabadidősport rendezvényei, közösségi események számára is.

Banka Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!