ZAGYVARÉKAS

2017.11.12. 09:28

Előzetesbe került a rékasi nő zaklatója

Az Egyesült Államok-beli Weinstein-botrány óta a zaklatásokról szóló hírekre különösen érzékenyen reagál a közvélemény.

A hírességek, a művészvilág szörnyű esetei mellett azonban az átlagembereket is érheti zaklatás. A Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség büntetőügy közben kényszerítés hatósági eljárásban bűntette és más bűncselekmények miatt indítványt tett egy harminckét éves zagyvarékasi férfinek az előzetes letartóztatására.

Minderről dr. Zsilka László, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője számolt be lapunk érdeklődésére. Az előzményhez hozzátartozik, hogy a férfi az ügyben sértett nőt korábban is rendszeresen zaklatta, próbált vele szerelmi kapcsolatot teremteni, az ilyen zaklatások sokszor fenyegetéssel végződtek.

Ezért a Szolnoki Járásbíróságon ebben az ügyben a férfi ellen eljárás indult erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt. A bíróság a tárgyalás során elrendelte az illető távoltartását a hölgytől.

Azonban a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészségen újra nyomozást indítottak a férfival szemben kényszerítés hatósági eljárásban bűntette miatt. A rendelkezésre álló adatok szerint ugyanis a férfi a sértett nőt ismételten megkereste, és arra akarta kényszeríteni, hogy a zaklatás miatt folyamatban levő ügyben írjon a bíróságnak egy olyan levelet, melyben visszavonja a feljelentését.

Néhány nap múlva ismét találkozott a hölggyel, és mert a nő nem írta meg a levelet a bíróság felé, ezért a gyanúsított arcon ütötte őt, majd megfenyegette.

Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor november 6-án reggel a gyanúsított újra találkozott a sértettel a rékasi templomkertnél, és ezúttal már tettleg is bántalmazta a nőt.

Amint az eset a hatóságok tudomására jutott, a gyanúsítottat őrizetbe vették, és az ügyészség kezdeményezte az előzetes letartóztatást, melyet a járásbíróság a napokban elrendelt.

Mészáros Géza

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!