TISZAVÁRKONY

2017.11.30. 09:30

Gyümölcsfák telepítésével mutat jó példát Tiszavárkony a környéken élőknek

A Földművelésügyi Minisztérium zártkerti programjának köszönhetően Tiszavárkony is támogatáshoz jutott, melyből a Szőlők településrészen található önkormányzati portákat fogják gyümölcsössé alakítani.

Ezek az ingatlanok még 2000-ben kerültek az önkormányzat tulajdonába, mikor a Tisza áradása tönkretette az itt álló házakat, a lakók pedig új helyre költöztek.

Mint Hegedűs István polgármester elmondta, több parcellán összesen több mint egy hektárnyi gyümölcsöst fognak telepíteni a tavasszal. Körülbelül 400 kajszi- és őszibarack-facsemete kap itt helyet.

Jelenleg az előkészítő munkák zajlanak, bár az eső ezeket most megakasztotta, a portákat ugyanis rendbe kell tenni, a cserjéket, fákat el kell távolítani. A portákat majd lekerítik, csöpögtetős öntözőrendszert építenek ki, a fák gondozásába pedig a közmunkásokat is bevonják.

A polgármester hangsúlyozta, szeretnének ezzel a lépéssel is jó példát mutatni a környéken élőknek, motiválni őket a gyümölcstermesztésre, hiszen az itt lévő homokos föld erre igen alkalmas.

K. B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!