M44

2017.11.15. 15:29

Két év múlva készülhet el az M44-es tiszazugi szakasza, a kunszenti elkerülőre viszont többet kell várni

– Az M44-es út építése határidőre elkészül, nagyon jól állnak a munkálatok – vélekedik Boldog István, akit honlapunk a beruházásról kérdezett.

Az időjárás sem gátolta nagyon az építkezést

Fotó: Mészáros János

A térség országgyűlési képviselője elmondta, bár az eső kicsit hátráltatta az építkezést, de még így is jóval a beütemezett tempó előtt haladnak a kivitelező vállalkozók. A tiszazugi szakasz átadása 2019 végén várható.

– Mindemellett építik a további szakaszokat is, hiszen az M44-es az M5-öst fogja összekötni az országhatárral. Az újabb és újabb részeknek is letették vagy hamarosan leteszik az alapkövét.

– Azt gondolom, 2021-re vagy legkésőbb 2022-re már a teljes szakaszt átadhatják az autósoknak – jelentette ki, hozzáfűzve, addigra a Kunszentmár­tont elkerülő 45-ös út is elkészül.

A városban élőknek nem kis problémájuk, hogy Kunszentmártonon keresztül vezet az országhatár felé a 45-ös út.

A naponta átdübörgő több száz tehergépjármű komoly gondot jelent a főút mellett élőknek. A kormány ugyanakkor megváltoztatta az M44-es építési terveit, csökkentett műszaki tartalommal indította azt útjára.

Kivette például a kunszentiek elkerülő útját is az első szakasz megvalósítandó munkálatai közül.

Az időjárás sem gátolta nagyon az építkezést
Fotós: Mészáros János

– Ez nem azt jelenti, hogy eltöröltük az elkerülő megépítését – hangsúlyozta Boldog István. – Ahogy az ország gazdasági ereje engedi, megépítjük azt. Erre ígéret is van.

J. Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!