SZOLNOK

2017.11.18. 15:25

Lilába öltöztek a szolnoki kórházban – a koraszülöttek életéért vívott harcra hívták fel a figyelmet

Lilába öltözött a szolnoki Hetényi Géza Kórház koraszülött részlege pénteken.

A nemrég született Dudás Flórát és édesanyját Kovácsné Perlaki Mónika részlegvezető főnővér (balról) és Dankó Zsuzsanna, a gyermekosztály főnővére köszöntötte

Fotó: Mészáros János

November 17-e 2011 óta a koraszülöttek világnapja, e napon a koraszülöttek életéért vívott küzdelemre hívják fel a figyelmet. Ebből az alkalomból is azt a hitet szeretnék erősíteni a szakemberek, hogy a koraszülöttekből is nagy valószínűséggel egészséges felnőttek lesznek.

– Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a koraszülött babákkal minél több időt tölthessen együtt édesanyjuk, ehhez próbálunk ideális feltételeket teremteni – emelte ki Dankó Zsuzsanna, a gyermekosztály főnővére.

„Erősítjük a hitüket abban, hogy egészséges gyermekükkel térhetnek majd haza a kórházból.”

– A koraszülöttek világnapján apró ajándékkal kedveskedtünk az anyukáknak, a környezetüket pedig lilába, a korababák színébe öltöztetjük.

A nemrég született Dudás Flórát és édesanyját Kovácsné Perlaki Mónika részlegvezető főnővér (balról) és Dankó Zsuzsanna, a gyermekosztály főnővére köszöntötte
Fotós: Mészáros János

Az Egészségügyi Világszervezet meghatározása szerint a 37. hét előtti szülések koraszülésnek számítanak, s a 2500 gramm súlyt el nem érő újszülöttek is koraszülöttek. Világszerte a gyermekek mintegy tíz százaléka jön világra koraszülöttként, megyénkben ez az arány hasonló.

Sz. Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!