KENDERES

2017.11.04. 10:30

Évek óta kérdés Kenderesen a kóbor ebek helyzete, most végre megoldást találtak

A képviselő-testület legutóbbi ülésén ismét foglalkozott a kóbor ebek kérdésével.

Megtárgyalták és jóváhagyták az Egyek Nagyközség Önkormányzatával megkötendő megállapodást a kóbor, illetve veszélyes ebek befogadására. A megállapodás már hatályba lépett.

Évek óta gondot okoz a településen a kóbor kutyák jelenléte. Az önkormányzat eddig is próbált lépéseket tenni az ügy megnyugtató megoldása érdekében, több önkormányzattal tárgyaltak, de megoldást eddig nem találtak.

Helyben nem orvosolható a probléma, mert Kenderes nem rendelkezik az ebek befogadására alkalmas területtel, s ennek megépítésére nincs is a városnak anyagi lehetősége.

Mivel a kóbor, illetve veszélyes ebek befogása és elszállítása az önkormányzat feladata, az egyeki önkormányzat pedig vállalja a befogadásukat, térítés ellenében, így velük állapodtak meg a feladatra.

A kötelező ebösszeírás – a nyomtatvány beadási határidejét idén november 30-ig meghosszabbították – lehetőséget teremt az ellenőrzések lefolytatására, és ahol szükséges, bírság kiszabására.

D. E.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!