PLETYKAFALU

2017.11.05. 11:21

Még nem nagyon tudják, hogyan vezethetne kerékpárút a Pletykafaluból a belváros felé

Lakossági fórumot tartott a Pletykafaluban élőknek csütörtökön este Bagdi Sándorné, a körzet képviselője az Abonyi Úti Általános Iskolában, ahol Szalay Ferenc polgármester és Fejér Andor alpolgármester is jelen volt.

– A legfontosabb feladatunk a városrésszel kapcsolatban az óvoda, az orvosi rendelő és az idősek otthona felújítása, valamint az utak és járdák állapotának javítása – sorolta Szalay Ferenc a tervezett fejlesztéseket.

– Előbb-utóbb a kerékpárutat is ki kell építeni, mely a Pletykafalutól a belvárosig vezet, azonban kérdés, hogyan lehet ezt megvalósítani, ugyanis a négysávos utat nem lehet leszűkíteni.

– Jelenleg ezen dolgozunk, hogy hová tervezhetjük a kerékpárutat – fejtette ki a városvezető, aki arról is beszélt, hogy ugyan a lengyel piac újra működik, további fejlesztéseken gondolkodnak, hogy hogyan lehet kulturáltabbá és szebbé tenni.

Emellett elhangzott, hogy a Budapest felől a városba érkezők elé táruló látvány is jelentős átalakuláson esett át, hisz a jobb oldalon látható gépjárműtelepet rendbe tették, a bal oldali autókereskedés felújítása pedig jelenleg is zajlik.

A lakossági fórum fő témái között a közvilágítás, az utak, a járdák és a Kolozsvári híd állapota, a vízelvezetés megoldása, a buszjáratok, valamint a zöld hulladék kezelése szerepeltek.

Ezenkívül a városrészben lakók az illegális hulladéklerakók felszámolásában, a sövények, faágak lemetszésében és a patkányirtásban kérték a városvezetés segítségét.

A Káka út újra kétirányúvá tételét is felvetették az utcában élők, mely korábban azért lett egyirányúsítva, mert az egymás mellett elhaladó autók, az utca szűkössége miatt, a vízelvezető árkokat telehordták törmelékkel.

Szalay Ferenc biztosította a fórum résztvevőit, hogy javasolni fogja a kétirányú forgalom visszaállítását az utcában, de az árkokat figyelmeztető oszlopsor kihelyezésével védenék meg.

A városrészben élőknek a Nagysándor József–Batsányi–Abonyi út kereszteződésében található közlekedési lámpákkal is meggyűlt a baja, melyet szintén megvizsgál majd a városvezetés.

Cz. N.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!