JÁSZJÁKÓHALMA

2017.11.15. 16:30

Negyvenöt éves lett a Jákó Kertbarát Kör

A Jákó Kertbarát Kört 1972 őszén alakította az akkori művelődésiház-igazgató – Fodor István Ferenc – Lukácsi Istvánnal, aki az első vezetője volt a csoportnak.

A napokban tartott 45. születésnapra több mint százan érkeztek a társkörök, nagyrészt a környező településekről, de jöttek távolabbról is a gazdakör épületébe. Nagy Dezsőné Magdi huszadik éve vezeti a kört, így emlékszik vissza a múltra:

– Sajnos a három elődöm közül már egyikük sem lehet itt. Lukácsi István öt évig vezette a kört. Majd Tóth Andorné követte, aki jóval nyolcvanéves kora utánig tette a dolgát.

–Utóda Vámos László agrármérnök, aki igen jó barátságban volt a tévéből ismert Bálint gazdával, és rendszeresen részt vett az évente megrendezett pampuskasütő versenyeken – magyarázta a körvezető.

Elmondta azt is, hogy jövőre már harmincadik alkalommal rendezik meg a termékkiállítást, melynek igen nagy sikere van az iskolások, óvodások körében is.

Az ünnepségen dr. Szent-Miklóssy Ferenc, a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetségének elnöke elnöki dicséretben részesítette Fodor István Ferencet, Nagy Dezsőnét és a néhány legaktívabb mai tagot. Juhász József, a Társadalmi Egyesületek megyei szövetségének elnöke emlékplakettet nyújtott át.

Jelen volt Nagy Géza, az Alföldi Környezetvédő és Térségfejlesztő Egyesület elnöke is. Ezt követően a szintén ez évben a 45. évfordulóját ünneplő Községi Népdalkör köszöntötte népdalcsokorral az ünneplőket, majd ebéddel, emlékezéssel múlatták az időt.

Cz. N.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!