Mezőtúr

2017.11.28. 10:30

Országos kilencedikek lettek a mezőtúri telekis diákok az egészségbiológiai versenyen

Az ország legjobb tíz csapata között végeztek a mezőtúri telekis diákok a nemrégiben rendezett egészség­biológiai tanulmányi versenyen.

Búsi Dóra, Pápai Ildikó, Munkácsi Dorina 11/A osztályos tanulók részvételével a Teleki Blanka Középiskola csapata ötven intézmény hetvenöt csapatából bekerült a legjobb tizenkettő közé.

„A gyermekek megmentője” elnevezésű, az egészségügyi pre­venciót megcélzó országos versenyre háromfős csapattal nevezhettek az iskolák, s elsőként egy harmincezer karakterből álló, jeligés pályaművet kellett készíteniük, melynek témája „Védjük meg a gyermekeket a betegségektől, a környezeti ártalmaktól, a káros szenvedélyektől”.

A telekisek pályázatukban a gyermekkori pszichés betegségeket dolgozták fel.

Munkájukkal bejutottak az országos döntőbe, melynek során az ökológia és genetika világában is otthonosan kellett mozogniuk, de az ember teste és egészsége, a nagy népbetegségek és világjárványok témaköreiben is helyt kellett állniuk.

Végül az országos versenyt a kilencedik helyen zárták a mező­túri lányok.

Szilvási Zsuzsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!