KARCAG/SZOLNOK

2017.11.29. 14:00

Zebrán hajtott át egy iskolába tartó kisfiú lábán, kétszáz óra közérdekű munkára ítélték

A Szolnoki Törvényszék a duplájára, tíz hónapra felemelte egy büntetlen előéletű férfinak a közúti járművezetéstől eltiltását.

A férfit az ügyben első fokon eljárt Karcagi Járásbíróság veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt kétszáz óra közérdekű munkára és öt hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt.

A Szolnoki Törvényszék sajtóosztályának tájékoztatásából kiderül, hogy a jogerős ítélet szerint a férfi 2016. október 4-én reggel az egyik karcagi utcában haladt személygépkocsijával.

A kocsi ablakai párásak és nedvesek voltak. Eközben gyalogosan iskolába igyekezett a történtek idején tizenegy éves fiú, aki az utat keresztező zebrán szabályosan kelt át.

Már a gyalogátkelő felénél járt, a férfi azonban figyelmetlensége miatt nem észlelte, és mintegy harminc km/óra sebességgel áthajtott a gyermek jobb lábfején.

A kisfiú szerencsére csupán nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A sofőr azonban az állapotáról nem bizonyosodott meg, nem állt meg, nem nyújtott és nem is hívott segítséget a gyermeknek.

M. G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!