TANÖSVÉNY

2017.12.07. 14:45

Átadták Karcagon a lombkorona tanösvényt – GALÉRIA

Mintegy 100 millió forintból valósult meg a NEFAG Zrt. beruházásában, a karcagi parkerdőben a Lombkorona tanösvény, amelyet szerdán adtak át hivatalosan.

A nem kevesebb mint 314 méter hosszú, hat méter magas új tanösvényen a korábbi, már meglévő, összesen huszonkettő közjóléti berendezés mellé még negyvenhármat helyeztek ki, mutatott rá Dégi Zoltán, a beruházó NEFAG Zrt. vezérigazgatója a szerdai ünnepi eseményen.

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter pedig beszédében azt emelte ki, hogy az erdők az Alföldön felbecsülhetetlenül értékes környezeti, gazdasági szolgáltatásokat nyújtanak és kiemelkedő turisztikai vonzerővel is bírnak.

Az erdőben a beruházás 2005-ben kezdődött a parkerdei fejlesztéssel – esőbeállóval, erdei játszótérrel, futópályával –, s mostantól ez a tanösvény is várja a családokat.

Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos arról szólt, hogy országosan a regisztrált látogatóközpontokban a nyilvántartott látogatók száma kettőezer-tíz óta mintegy hetven százalékkal nőtt, ennek ismeretében tíz év alatt megkétszereződik a látogatóközpontokba betérők száma.

Az erdészetek munkájának köszönhetően egyre több új turisztikai attrakció épül hazánkban, így harmincnyolc új kilátó, nyolcvan turistaház pedig megújult. A fejlesztéseket a jövőben is folytatják az erdészetek és nemzeti parkok összefogásával, hogy azokat minél többen látogassák majd.

Kovács Szilvia, Karcag alpolgármestere a tegnapi átadón a város természetszerető lakói nevében is megköszönte ezt az interaktív attrakciókkal megépített tanösvényt. A tanösvényavató után dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a KSE elnökeként több beruházásról is tájékozódott a városban.

Daróczi Erzsébet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!