TISZAFÜRED

2017.12.04. 12:41

Az ország legjobbjai között a füredi kajakosok (galéria)

Több mint húsz versenyen vettek részt idén, több országos bajnoki cím és nemzetközi szereplés írható a City-Gas Tiszafüredi Kajak-kenu Sportegyesület (KKSE) idei számlájára. A kiváló szereplésnek köszönhetően a klub kilenc helyet lépett előre a vonatkozó országos ranglistán.

dav

Hétvégén tartotta évértékelő és évzáró rendezvényét a füredi egyesület, a Hotel Hableány Vigadójában. A rendezvényen megjelent Kovács Sándor a Jász-Nagykun- Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, Schmidt Gábor a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke, Dónusz Éva olimpiai bajnok kajakozó, utánpótlás szövetségi kapitány, valamint a tiszafüredi egyesület tisztségviselői, sportolói és

támogatói.

Az ünnepélyes program az egyesület elnöke, Mihala Sándor nosztalgikus köszöntőjével kezdődött. A honi szövetség elnöke, Schmidt Gábor a magyar kajak-kenu sport és a füredi klub eredményeit méltatta.

Hangsúlyozta: a sportág kiemelt támogatást élvez, ennek köszönhető többek között az, hogy megújult a vízitelep Tiszafüreden és a jövőben további fejlesztések várhatók.

– Külön büszke vagyok arra, hogy a megyében van egy olyan egyesület, mely a hungarikum sportág hagyományait és sikereit viszi tovább. Tiszafüreden nemcsak a megújult épületeket, a fejlődő várost lehet látni, hanem magabiztos, sikeres fiatalokat is – fogalmazott Kovács Sándor.

A megyei elnökhöz hasonlóan Ujvári Imre polgármester is gratulált és sok sikert kívánt az egyesület, a szakmai stáb és a sportolók munkájához. Utóbbi úgy fogalmazott: a tiszafüredi sportélet sosem volt ilyen gazdag.

Idei munkájukat és eredményeiket mutatta be Fülöp János, a City-Gas Tiszafüredi KKSE elnökségi tagja, edzője. Előadásából kiderült: kimagaslónak számító, huszonkét megmérettetésen álltak rajthoz a klub sportolói, minden országos bajnoki versenyen ott voltak.

– Az Magyar Kajak-kenu Szövetség ranglistáján 165 szervezet szerepel, idén sikerült feljönnünk az előkelő 14. helyre. Tavaly a huszonharmadik, azelőtt pedig rendre a harmincadik hely környékén végeztünk – ismertette.

Hozzászólásában az eddig megvalósult fejlesztésekről beszélt Virág Tibor elnökségi tag, de érintette a tervezett beruházásokat is. Jövőre megduplázzák a napelemkollektorok mennyiséget, teljes mértékben fedezve a létesítmény elektromos áram igényét, továbbá kiváltva a fűtés jelentős részét.

Még az ebéd előtt örömteli bejelentést tett Nagy József, a névadó szponzor, City-Gas Zrt. ügyvezető-tulajdonosa: további négy évre meghosszabbították az egyesület támogatói szerződését.

Meglátása szerint, Tiszafüred kiváló adottságokkal rendelkezik kajak-kenu versenyek lebonyolításához, így ezen a téren komoly fejlesztésekben gondolkodnak.

Ujvári László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!