Túra

2017.12.26. 17:30

Etiópiába utazott a Verseghy pedagógusa

December 21-én, csütörtökön indult Kelet-Afrikába, Etiópiába Bodor Tibor, a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium biológia-földrajz szakos tanára.

Forrás: Shutterstock

Az év végi út apropója nem más, mint hogy öt évvel ezelőtt támadás ért egy turistacsoportot az Erta Ale vulkánnál lévő táborban, amelynek két magyar halálos áldozata is volt.

Ők mindketten a szegedi egyetem oktatói voltak, és rájuk emlékeznek ezzel a túrával, melyről január elején térnek majd haza.

A szomorú apropó mellett a kíváncsiság is hajtja az utazókat. Mint azt Tibor elmondta, nagyon szeret utazni és most negyedmagával, egy már összeszokott csapattal indult neki a térségnek.

Korábban közel egy hónapot eltöltöttek már együtt Indonéziában is, ami ugyancsak egy izgalmas kaland volt. Társaival együtt mindannyian pedagógusok, és az utazás szerelmesei.

Ahogy a szolnoki tanár fogalmazott, olyan emberekkel ment most is, akik mindent alávetnek a túrának. Rengeteg különlegesség és látnivaló van a térségben természetföldrajzi szempontból, melyeket feltétlenül felkeresnek majd.

Többek között ilyen a már említett vulkán is, mely tulajdonképpen egy lávató. Tibor elárulta, hogy ha sikerül felmenni a kráter peremére, akkor láthatják majd az izzó lávát, ami egy gyönyörű természeti jelenség.

Forrás: Shutterstock

Ennek a látványosságnak az egyik érdekessége, hogy az idei év elején túl is csordult ez a lávató.

Az úttal kapcsolatban természetesen van bennük egy bizonyos fokú félsz az öt évvel ezelőtt történtek miatt. De ahogy Bodor Tibor megfogalmazta, a kíváncsiság sokkal erősebb, mint az aggodalom.

Abban bízik, hogy ha azok el mernek indulni, akik korábban ott jártak és a helyi viszonyokat ismerik, akkor neki sincs mitől tartania, rájuk bízhatja magát.

H. Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!