TISZA-TÓ

2017.12.07. 16:28

Február végéig már biztos nem pecázhatunk éjjel a Tisza-tavon – életbe lépett a téli horgászrend

Ezekben a napokban lépett életbe a horgászrend téli horgászatra vonatkozó néhány szabálya. Például február végéig nem engedélyezett az éjszakai peca.

– Decemberben és januárban a horgászat csak reggel hét órától délután öt (17) óráig, februárban pedig reggel hat órától kora este hat (18) óráig engedélyezett – hívta fel a figyelmet a halgazdálkodási társaság.

A szabályozás évek óta meghatározza a Tisza-tó téli hónapjait. Emellett több területi korlátozás lépett életbe november második felében.

Tilos például a pergetés, a műlegyezés, valamint a két- és háromágú horog használata a Szartoson, a Kis-Tisza egy szakaszán, valamint az Eger-patak, a Kis-Tisza és a poroszlói-gát által határolt vízterületen.

Forrás: Beküldött fotó

Emlékeztetnek, hogy a Dühös-lapos vermelő kíméleti terület, itt szintén tilos mindennemű horgászat és tartózkodás, egészen február 28-ig.

A folyó vize még zavaros, de kicsit lassult az elmúlt napokban. A békéshalazók néhány pontyot, kárászt és keszeget zsákmányoltak, pergetve pedig főleg csuka akadt horogra. Már előfordult az is, hogy egy-egy vízterület vékonyan befagyott és jelenleg nem horgászható.

Ujvári László

Borítókép: beküldött fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!