JÁSZBERÉNY

2017.12.21. 18:34

Felújított kerekesszékeket, járókereteket kölcsönözhetnek majd a leginkább rászorulók Berényben

A városban működő Szent Ferenc Egyesített Szociális Intézményben nemrég mozgássérültek közlekedését segítő eszközöket selejteztek le. Az eszközöket azonban nem dobták ki, hanem kijavították, ismét használhatóvá tették.

Somogyiné Piroska és dr. Szabó Tamás az eszközökke

Fotó: Banka Csaba

Dr. Szabó Tamás polgármester adta át szerda délelőtt az eszközöket a mozgássérülteket képviselő Somogyiné Lajkó Piroska, az Olajág – Jász Mozgássérültek Közhasznú Egyesülete elnökének.

A berényi közfoglalkoztatottak újították fel, és tették rendbe a négy kerekesszéket, hét járókeretet, valamint a három kerekes járókeretet.

Az egyesület elnöke elmondta, hogy sokat segíthetnek tagjaik számára a mindennapi tevékenységek önálló megvalósításában ezek az eszközök.

Somogyiné Piroska és dr. Szabó Tamás az eszközökke
Fotós: Banka Csaba

A szervezet tervei szerint mindig azoknak kölcsönzik majd ki, akiknek a leginkább szükségük lesz rá. A kijavított, modernizált eszközök mellett olyanokat is átadtak, melyek rekonstrukciójára már nem volt lehetőség, ugyanakkor alkatrészként vélhetően még jó szolgálatot tehetnek a későbbiekben.

Banka Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!