JÁSZJÁKÓHALMA

2017.12.08. 16:30

Folyamatosak a fejlesztések Jászjákóhalmán

A község óvodaépületeinek felújítása zajlott az elmúlt hónapokban. A kivitelezést rövidesen, várhatóan még ebben az évben befejezik.

Terjéki Tünde polgármester

Terjéki Tünde polgármester érdeklődésünkre elmondta, hogy a Fő úti óvoda épületében a felújítás részeként lecserélték a tetőszerkezetet, illetve elvégezték az utólagos külső hőszigetelési feladatokat. A beruházásra hatvanmillió forintos támogatást használhattak fel.

Ezzel párhuzamosan mindkét óvodaépület fűtéskorszerűsítését is elvégezték. A saját költségvetésből, önkormányzati forrás felhasználásával megvalósult felújítással a fűtési rendszereket, a fűtőtesteket, kazánokat váltották le.

Ezt követően lecserélték mindkét oviban a nyílászárókat is. Az épületfelújítás része volt a villamoshálózat cseréje, korszerűsítése is.

Terjéki Tünde polgármester

Az intézményeket érintő, működtetésüket gazdaságosabbá tevő beruházások mellett a településfejlesztési elképzelések java azt szolgálja, hogy a munkából hazatérők kellemes környezetben, a pihenést lehetővé tevő komfortos településre érkezzenek.

Ezt erősítette ősszel, hogy a sportpálya mellett szabadtéri mozgásfejlesztő eszközöket telepítettek, amelyet minden helybéli térítésmentesen használhat.

Banka Cs.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!