JÁSZBERÉNY

2017.12.06. 16:25

A gyerekek találhatták ki a furcsa BMW-s történetet

Ahogy arról mi is írtunk, aggódó szülők internetes közösségi felületen közzétett felhívásban jelezték a minap, hogy valaki iskolás gyerekeket kívánt fehér BMW-jével elvinni Jászberényben.

A közfelháborodást keltő ügyről Pócs János országgyűlési képviselő kért hivatalos tájékoztatást dr. Urbán Zoltán Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrfőkapitánytól. A képviselő közösségi oldalára hétfő este töltötte fel a főkapitány válaszát.

Ebben a vezető egyrészt beszámolt a rendőrség ügyben végzett munkájáról. Másrészt kiegészítette az újabb vizsgálati eredményekkel. Ennek alapján a rendőrök megállapították, hogy sem szabálysértés, sem bűncselekmény nem történt.

Az érintett kisdiákokat szüleik jelenlétében hallgatták meg újra, ekkor „…egyértelműen és határozottan azt állították, hogy nem történt meg az a cselekmény, amely az elmúlt napokban terjedt egy fehér BMW-vel közlekedő, fiatalokat molesztáló személyről” – fogalmazott a főkapitány.

Hozzátette, hogy nincsenek veszélyben továbbra sem a jászsági fiatalok, a közösségi oldalon elterjedt hírek nem valósak.

Dr. Urbán Zoltán kiegészítésként leírta, a fiatalok a közösségi felületeken kívánják felhívni magukra a figyelmet, de nem ismerik ennek büntetőjogi következményeit. A hatóság félrevezetése bűncselekmény – jegyezte meg.

Kovács Ágnes megyei rendőrségi sajtóreferens megerősítette, valóban nem történt jogsértés az ügyben.

– Mivel a rendőrség mindig kiemelten kezeli a kiskorúak, gyermekkorúak sérelmére elkövetett esetleges jogsértések megelőzését, felderítését, a bejelentés után azonnal megkezdték az adatgyűjtést.

– Hétfőn újra meghallgattak minden olyan személyt, aki bármilyen információval szolgálhat az esetről, így a két érintett fiút is. A gyerekek a szüleik jelenlétében elmondták, hogy ellentétben a korábban tett nyilatkozatukkal, nem tudják megmondani, hogy mit mondott nekik az ismeretlen férfi, mert nem hallották.

– Ezek alapján feltételezhető, hogy csak túl élénk volt a gyerekek fantáziája, és felesleges riogatásba fordult át a történet. Azóta egyébként nem érkezett hasonló bejelentés a Jászberényi Rendőrkapitányságra – tette hozzá a sajtóreferens.

Cz. N. – B. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!