Mezőtúr

2017.12.12. 15:25

A „Kassza Ásza” címért versengtek

A pénzügyi tudatosság növelése, a közgazdasági, kereskedelmi és vendéglátói területek megismertetése volt a célja annak a vetélkedőnek, melyet felső tagozatos diákok számára szervezett a Karcagi SZC Teleki Blanka Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Kollégiuma.

A Kassza Ásza versenyre háromfős csapatok jelentkezhettek saját logó tervezésével és motivációs levél írásával.

A döntőben hét csapat képviseltette magát a mezőtúri városi általános iskolákból, a Rákóczi úti, a Kossuth úti és az Újvárosi tagintézményekből, valamint egy csapat érkezett Túrkevéről a Petőfi Sándor Általános Iskolából is.

A versenyzőknek a győzelem érdekében növelniük kellett saját tőkéjüket egy kezdő pénzkészlet kiosztását követően, kvízkérdésekben, totókban kellett bizonyítaniuk, majd gyakorlati jellegű feladatokban, étel- és tortafelismerésben, bankjegypuzzle-ben, ajándékcsomagolásban ügyeskedtek.

A nagy hagyományokkal rendelkező versenyben ebben az évben végül a Kossuth úti általános iskola „Milliós Mesterek” nevű csapata teljesített legjobban.

Sz. Zs.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!