CIBAKHÁZA

2017.12.28. 12:36

Könyvbe gyűjti a cibaki önkormányzat Szarvas atya írásait

Csokorba gyűjtötték a néhai Szarvas András plébános írásait, melyet az önkormányzat a tervek szerint jövőre könyvben jelentet meg – mondta Hegyes Zoltán polgármester.

Hozzátette, Szarvas atyát rendkívül sokan tisztelték a községben, a mai napig szeretettel emlékeznek rá az emberek. Ezért gondolták, hogy írásait, gondolatait nyomtatott formában mindenki számára elérhetővé teszik.

Ugyancsak a tervek között szerepel halálának ötéves évfordulóján egy teret is elnevezni a papról. Legutóbb egyébként november 11-én tisztelegtek emléke előtt, aznap az egész képviselő-testület Nógrádban járt, ahol megkoszorúzták Szarvas András sírját.

Ugyancsak róla emlékeztek meg Cserkeszőlőn is (itt is Szarvas atya látta el a lelki szolgálatot), ahol a múlt héten posztumusz díszpolgári címet kapott. A kitüntetést Varga Tamás plébános vette át, aki korábban András atya kántoraként dolgozott Cibakházán.

Szarvas Andrást 2013. szeptember 10-én gyilkolták meg a plébánia falai között. Az elkövető, egy 23 éves fiatalember 21 esztendős fegyházbüntetést kapott.

Joó Zsuzsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!