Ünnepség

2017.12.26. 18:45

Közös ünneplésre hívták a helyieket Újszászon

Újszászon is elég sok olyan ember él, aki nem tudja az ünnepeket szerettei körében tölteni, vagy azért, mert távol él rokonaitól vagy már nincsenek hozzátartozói.

A városban ezért már hosszú évek óta hagyomány, hogy az egyedül élők a magányosok karácsonyán jönnek össze egy kis ­ünneplésre, melyet az önkormányzat és a művelődési ház rendez számukra.

Barta Imréné, a ­művelődési ház vezetője elárulta, körülbelül 300 meghívót szoktak kiküldeni az érintetteknek, közülük vagy százan miden évben el is fogadják a meghívást.

A résztvevők legtöbbje özvegyasszony, és gyakran az egy utcában vagy környéken lakók összefognak, és közösen jönnek el karácsonyozni, kicsit kikapcsolódni, beszélgetni.

Jó időben sokan a ház előtt szoktak ­társasági életet élni, téli időszakban erre nincs mód, így egy ilyen rendezvény hiánypótló is számukra.

Az óvodások és az általános iskolások mellett fellépett a Nosza Mami tánccsoport és a Százszorszép Népdalkör is. A karácsonynak elmaradhatatlan tartozéka az ajándék, így természetesen a magányosok is kaptak egy kis csomagot, melyet a művelődési ház dolgozói állítottak össze nagy szeretettel.

Idén illatgyertyával lepték meg őket, de korábban volt, hogy például festett üvegpoharakat ajándékoztak, melyeket az intézmény dolgozói saját kezükkel dekoráltak.

K. B.

Borítókép: Shutterstock

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!