JÁSZBERÉNY

2017.12.22. 09:30

A matek még soha nem volt ilyen szórakoztató, pláne, ha ezért Olaszországba utazhatunk!

A Jászsági Általános Iskola Bercsényi Miklós Általános Iskolai Tagintézménye résztvevője egy kétéves együttműködési programnak, amelynek első találkozóját tartották a múlt héten az olaszországi Vastoban.

Jászberényi diákok és tanárok az olasz tengerparton

Forrás: Beküldött fotó

„A matematika még soha nem volt ilyen szórakoztató” címmel elindított sorozat keretében öt diák és három pedagógus utazhatott a tengerparti olasz városba.

Az ott töltött idő lehetőséget adott számos programra, s arra is, hogy kapcsolatokat építsenek a helyi iskola tanulóival és dolgozóival. A programban az olasz és magyar diákok mellett részt vesznek török, bolgár és lengyel csoportok is.

A matematikatanulás módszereinek különbözőségéről is szót ejtettek, illetve egyeztették a következő találkozók időpontjait is, meghatározták az addig is elvégzendő feladatokat.

Jászberényi diákok és tanárok az olasz tengerparton
Forrás: Beküldött fotó

– A következő találkozót Lengyelországban tartjuk, ahová újabb kollégák és tanulók utazhatnak el februárban – mondta Kiss Attila, a programot koordináló pedagógus. A csoportokat jövő májusban látják majd vendégül a Bercsényiben.

Banka Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!