múltidéző

2017.12.17. 19:00

A négyes ikrek karácsonya – Múltidéző, régi hírek a megyéből

Visszatekintünk a régi idők karácsonyaira. A négyes ikrek már közel vannak a 2 éves korhoz és egyre jobban élvezik a karácsonyt, emellett pedig végre időben kezdődhetett a szentmise Szandaszőlősön. Ha van a régi időkről képe, kérjük küldje el nekünk a [email protected].

1993. december 14.

A négyes ikrek karácsonya

„Bizony, hogy elszaladt az idő. A szolnoki Oros ikrek februárban már 2 évesek lesznek. Beszélni ugyan még nem beszélnek. de mindent meg tudnak magyarázni, s nagyon szeretik, ha kapnak valamit. A karácsonyfát már felfedezték, nagyon tetszik nekik.

Pillanatkép róluk: Nándiről, Dalmáról, Jankáról és Ernákról.
Forrás: Új Néplap 1993. december 24.

Kovács Lajos, a körzet képviselője is köszöntötte a karácsony alkalmából az ikreket és a Henkel, a Schancella és saját ajándékát adta át nekik. Mondani sem keli, hogy a szatyrok pillanatok alatt kiürültek ... -nzs”

1995. december 24.

Van olvasónk aki részt vett ezen a koncerten?

„Karácsonyi koncertre invitálta tegnap a közönséget a Kodály Zoltán Ének-Zene Tagozatos Általános Iskola a szolnoki Belvárosi nagytemplomba.

Fotós: I.L.

A hangversenyen az iskola két kórusa és egy volt tanítványuk, Szabó Viktor (orgona) szerepelt. A műsorban magyar és külföldi szerzők karácsonyi kompozíciói hangzottak el, vezényelt Juhászné Zsákai Katalin.”

Végre, pont éjfélkor kezdődhetett a szentmise

Pásztorjátékot mutattak be a gyerekek a szandaszőlősi kedden délután és az éjféli mise előtt. A zord idő ellenére is megteltek a sorok hívőkkel és érdeklődőkkel. Régóta nem volt példa arra sem, hogy pont éjfélkor kezdődjön a szentmise, mivel eddig a szomszéd községből járt át a pap.

Fotós: Mészáros

Most, hogy Hernádi László plébános személyében állandó pap szolgál Szandaszőlősön, időben kezdődhetett a szentmise. Felvételünkön a pásztorjáték egyik jelenete látható. fotó: mészáros

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!