PÁLYÁZATI TÁMOGATÁS

2017.12.20. 14:45

Szuper felszerelést kapott a terepjárós alapítvány Szolnokon

Kedden vette át az alapítvány azt a drónt, amit központi pályázati támogatásból kapott idén. Az alapítvány, a megyei Tisza Mentőcsoport tagjaként, az önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőcsoportok javára kiírt pályázaton szerepelt sikerrel.

A központi költségvetésben 2017-ben hatszázmillió forint állt rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására.

A megyéből számos tűzoltó egyesület, és – egyesítve a mentőcsoportokat – a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség pályázott sikerrel.

Utóbbi 3 millió 381 ezer forint értékű felszerelésekkel lehetett gazdagabb, Az eszközök és felszerelések között egyebek mellett búvárruha, csónak, áramfejlesztő is szerepelt, és a már említett drón, amelyet Heincz László, az alapítvány vezetője vett át kedden Tatár Páltól, az egyesület vezetőjétől Szolnokon a Csomóponti Művelődési Házban.

Forrás: JNSZ MKI

A rendezvényen jelen volt Nagy Attila tű. alezrdes, megyei polgári védelmi főfelügyelő, aki megköszönte a mentőcsoport egész éves munkáját. A főfelügyelő szerint eredményes évet zártak az önkéntesek, sikerült a csoport újraminősítése is, és a közös gyakorlatok tovább építették a csapategységet és a tudást.

JNSZ MKI

Fotók: JNSZ MKI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!