MEGVERTE

2017.12.06. 15:21

Úgy megverte élettársát a jászapáti buszpályaudvaron, hogy a nő kétoldali arccsonttörést szenvedett

A Jászberényi Járásbíróság 2017. november 29-én meghozott, aznap jogerős ítéletével súlyos testi sértés bűntettében és könnyű testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek, és 1 év 9 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte azt 21 éves férfit, aki tavaly ősszel a jászapáti buszpályaudvaron úgy megverte élettárását, hogy kétoldali arccsonttörést szenvedett, és a nő védelmére siető leányának is sérüléseket okozott.

Az eset 2016. október 10-én délután 15.00 óra körüli időben történt. A fiatal férfi a jászapáti buszpályaudvaron hangos szóváltásba keveredett élettársával, majd lökdösni kezdte és többször ököllel fejen ütötte a fiatal nőt. A hölgy védelmére sietett a lánya, de a férfi őt sem kímélte: a buszpályaudvar falának lökte.

Eközben az anya megpróbált elmenekülni, de a férfi utána ment és ismét megütötte. Az ütéstől a nő a földre esett. Lánya ismét védeni próbálta, ezért a férfi őt is ököllel arcon ütötte.

A bántalmazás következtében az anya 8 napon túl gyógyuló kétoldali arccsonttörést, míg leánya 8 napon belül gyógyuló könnyebb sérüléseket szenvedett.

A hatályos jogszabályok szerint bűncselekményt: testi sértést követ el, aki más testi épségét sérti, és amennyiben a testi sértéssel okozott sérülés, mint a leány esetében nyolc napon belül gyógyul, két évig terjedő szabadságvesztéssel, míg amennyiben az okozott sérülés, mint az az anya esetében nyolc napon túl gyógyul, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A Jászberényi Járásbíróság a napokban, 2017. november 29-én meghozott ítéletében súlyos testi sértés bűntettében és könnyű testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek, és 1 év 9 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat.

Az ítéletet az ügyész és a vádlott is tudomásul vette, így az a kihirdetése napján jogerőre emelkedett – tájékoztatta honlapunkat a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!