SZOLNOK

2017.12.06. 15:22

Újabb háziorvosi rendelő újult meg Szolnokon

Sajtónyilvános épületbejárást tartott a Zagyvaparti sétányon üzemelő, közelmúltban felújított orvosi rendelőben Falusi Vajk önkormányzati képviselő kedden.

Falusi Vajk megtekintette a felújított rendelőket 

Fotó: Mészáros János

Két évvel ezelőtt újult meg a Móra úton a gyermekfogászati rendelőknek helyet adó épület, jelenleg pedig a Móra úti „nagy” rendelő felújítása zajlik.

Ennek kapcsán új információ, hogy a háziorvosok, illetve védőnők várhatóan jövő év elején költözhetnek vissza a modernizált, megújult épületbe. Az elkövetkező években pedig megkezdődik a Temető úti, illetve a Széchenyi körúti orvosi rendelő felújítása is.

– A Zagyvaparti rendelőben megvalósult, háromhetes beruházás során kicserélték a nyílászárókat, teljesen felújították a váróhelyiséget, valamint a vizesblokkokat, de padozat- és falburkolatcsere, illetve festés is történt a társasház földszintjén található helyiségekben.

A felújítás százszázalékos önkormányzati forrásból, hét és fél millió forintból valósult meg.

– A rendelőben két felnőtt háziorvosi körzet, dr. Demeter Erzsébeté és dr. Urbán Lászlóé működik, s mintegy négyezer főnyi lakosság tartozik ide – mondta a 11. számú választókörzet városatyja.

Falusi Vajk megtekintette a felújított rendelőket 
Fotós: Mészáros János

– Falusi Vajk beszámolt arról is, hogy e térségben a közelmúltban a közlekedésbiztonság javítása érdekében kiépült a Várkonyi téri körforgalom, megkezdődött a Szántó körút négysávúsítása – egy szakasz már kétszer kétsávossá bővült –, amely projekt hamarosan folytatódik.

M. G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!