ÚJSZÁSZ

2018.01.14. 14:28

Három lakatlan házból is loptak

Rövid időn belül három, jelenleg lakatlan házból is loptak Újszászon. Jellemzően kisebb értékű tárgyakat, faanyagokat vittek el ismeretlenek, de volt, ahonnan fűnyírót és olajradiátort is.

A rendőrség vizsgálja az esetek összefüggéseit, és mindent megtesz az elkövetők mielőbbi elfogása érdekében, valamint rendszeresen és visszatérően ellenőrzik a területet is.

– A lakatlan házak tulajdonosai jellemzően nem Újszászon laknak, sőt gyakran megyén kívül élnek, ezért ritkábban ellenőrzik ingatlanaikat.

– Javasoljuk a tulajdonosoknak, hogy gyakran tegyék ezt meg, esetleg bízzanak meg valakit, például egy szomszédot, hogy rendszeresen tekintsen rá az épületre – tanácsolja Szabó Zita, megyei rendőrségi szóvivő.

– A lakatlan ingatlanban, csakúgy, mint a hétvégi házakban, ne hagyjanak nagyobb értékeket, főként, ha tudják, hogy hónapokig távol lesznek.

– Értékeik, épületeik védelméről elektronikus és mechanikus rendszerekkel is védekezhetnek. Ezek beszerzése, beszerelése sok bosszúságtól és kártól tudja megóvni a tulajdonosokat.

CZ. N.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!