TÖRÖKSZENTMIKLÓS

2018.01.06. 16:20

Ma is életvidám, olvas, kertészkedik a miklósi Erzsike néni – 90. születésnapján köszöntötték

Családja, barátai és szomszédai körében ünnepelte kilencvenedik születésnapját a Törökszentmiklóson élő Kun Sándorné, leánykori nevén Magda Terézia, akit mindenki csak Erzsike­ néninek hív.

dav

A még mindig életvidám asszony Kunhegyesen nőtt fel, hat elemi után még három évet járt iskolába. Test­vérei nem voltak, édesapja fésűs kisiparos volt, édesanyja a fésűket árulta a piacokon.

Férjével még szülőhelyén, Kunhegyesen ismerkedett meg, amikor családi házuknál villanyt szerelt.

Négy év kitartó udvarlás után 1947 májusában összeházasodtak. Erzsike néni­ 1968- ig háztartásbeli volt, majd villanyszámlásként kezdett dolgozni az akkori áramszolgáltatónál, és a nyolcvanas években innen is ment nyugdíjba.

A munkát ennek ellenére nem hagyta abba, a helyi takarékszövetkezetnél nyugdíjasként még dolgozott, a villanyszámladíjakat szedte­ be. Időközben egy lánya és egy fia is született.

Mindig szeretett sütni-főzni, amikor megszülettek az unokái, velük foglalkozni. ­Erzsike néni kilencvenéves kora ellenére jól van, ellátja magát, csak kisebb segítségre szorul a ház körüli teendőkben. Tíz éve él egyedül, amióta férje elhunyt.

Sokan köszöntötték a miklósi Kun Sándornét
Forrás: Beküldött fotó

Szabadidejében televíziót néz, képes újságokat olvas, és ha jó az idő, kiskertjében ­szívesen gondozza virágait. Öt unokával és négy dédunokával büszkélkedhet.

Kun Sándornét, aki december­ 29-én töltötte a kerek­ évfordulót, kilencvenedik születésnapja alkalmából családja­ mellett a törökszentmiklósi önkormányzat is felköszöntötte.

Molnár-Révész Erika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!