Kultúra

2008.02.28. 14:56

Segélykoncert a szolnoki zenekarokért

"...de szellemét a tűz nem égeté meg..."

Hutter Zsófi

Néhány szolnoki zenekarnak elég rosszul indult a 2008-as év. Szilveszter éjszaka ugyanis leégett a Mesteri úti volt laktanya egyik épülete, mely próbatermet biztosított nekik. A hír hallatán nemcsak a károsult zenekarok, hanem a helyi zenei élet képviselői, valamint a barátok összefogtak és egy segélykoncert szervezésébe kezdtek. Ennek végeredménye az a március 7-i rendezvény, ahol neves zenekarok lépnek színpadra és az ott befolyt összeg esélyt ad arra, hogy a károsult zenekarok megkezdjék az "újraépítkezést". Persze a segélykoncert, akkor nyeri el igazi értelmét, ha a közönség is magáénak érzi azt. Természetesen minden zenekar ingyen lép fel: a SkayWay indítja a bulit 18:30-kor, majd a Long Tall Sonny blues-ritmusai emelik tovább az est fényét a Borostyán Művelődési Házban. A régiós összetartást jelképeként a Debreceni Rocksuliból érkező Ska-projekt is színpadra lép, Ferenczi György és a Rackajam, valamint az ország egyik legnépszerűbb ska-csapata a PASO is bulizásra szólítja a közönséget. A szolnoki illetőségű Tigris - aki egyébként szintén kárt szenvedett a tűzben - tovább fokozza a hangulatot, végül, de nem utolsó sorban a Robinzon Cirkusz teszi teljessé a segélykoncertet.
A rendezvényt a szolnoki zenekarok, az "Ifjúságért" Közhasznú Egyesület, valamint a Pallai Produkció szervezi. A rendezvény fővédnöke: Szalay Ferenc, Szolnok város polgármestere. Belépőjegy: 1500,- HUF

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!