Kultúra

2009.08.13. 11:45

Balatoni nyaralást nyer a főzőverseny győztese

Új fesztivállal élesztik fel a hagyományokat Öcsödön. Augusztus 15-én első ízben kerül megrendezésre a Körös-Zugi Hagyományőrző Fesztivál.

SZOLJON

Az ünnepséget a  következő években minden augusztus második szombatjára tervezik. A rendezvény célja, hogy megőrizzék Öcsöd értékeit, bemutassák gazdag kubikos múltját, aminek számos tárgyi emléke a helyi múzeumban is megtekinthető.

Már reggeltől színes programokkal várják a helyieket és az érdeklődőket a rendezők. 9 órakor nyitja meg az ünnepséget Molnár Bálint polgármester, aki ekkor köszönti majd a falu elszármazottait illetve a romániai, franciaországi és lengyelországi testvérvárosok küldötteit.
Egész nap színes programok, sportvetélkedők , kézművesek, íjászat, cso-cso, táncosok és a kubikos hagyományokat őrző kiállítás várja az érdeklődőket. 10 órakor kezdődik majd „ Az öcsödi hagyományos ételek főzőversenye”, amelyre elsősorban hagyományos ételek kategóriájában várják a jelentkezőket.

Az első helyezett és a legtöbb személyre főzők 8-10 fő részére nyerhetnek egy balatoni nyaralást. A nap sztárvendége, Nagy Feró lép színpadra 19 órakor, utána pedig aki még bírja, hajnal 2-ig mulathat a Ligetbálban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!