Kultúra

2010.04.06. 12:45

A Nagykunság irodalmát is népszerűsítik a versennyel

A berekfürdői önkormányzat, Csikos Sándor kunkapitány és a Bereki Irodalmi Társaság a VII. Nagykun Vers- és Prózamondó Versenyt Nagy Gáspár költő emlékére rendezi meg április 24-én a művelődési házban.

Szoljon.hu

Mint dr. Hajdu Lajos polgármestertől megtudtuk, a verseny célja, hogy minél szélesebb körben megismertessék a Nagykunság irodalmát. A versenyzőknek a kiírók által megadott listáról egy kötelező művet kell elmondani a Nagykunsághoz kötődő irodalmi alkotásokból és egy szabadon választottat a magyar irodalomból. A versenyre április 12-ig még lehet jelentkezni a  művelődési ház elérhetőségein, ahol a kötelező irodalmi listáról is bővebb felvilágosítást adnak. A megméretésen külön versenyeznek az általános iskola alsó tagozatos és felső tagozatos tanulói, a középiskolások és a felnőttek.

A verseny a megnyitó után 9 órakor kezdődik az elődöntőkkel, majd 13 órakor Nagy Gáspár emlékkő-avatása lesz a fürdőben. Mint megtudtuk, a díszsétányon Körmendi Lajos József Attila-díjas költő emlékköve mellé állítják fel Nagy Gáspárét, mely szintén Győrfi Lajos, Magyar Örökség Díjas szobrászművész alkotása.
Az avatás után neves szakmai zsűri előtt 14 órakor kezdődik a vers és prózamondó verseny döntője. A verseny díszvendége lesz Jókai Anna, Kossuth-díjas író, dr. Görömbei András, az MTA tagja, tanszékvezető egyetemi tanár és Kalász Márton költő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!