Kultúra

2011.12.21. 23:44

Egy baleset veszélyeztette az előadást

Közel egy órás késéssel kezdődött meg a szolnoki Szigligeti Színház színpadán Tim Rice és Andrew Lloyd Webber klasszikus rockoperája a Jézus Krisztus Szupersztár. Az események hátterében egy autóbaleset állt.

Szoljon.hu

— Velem korábban még ilyen nem fordult elő, azaz, hogy egy előadásnak késnie kellett miattam, mivel én nem érkeztem meg a kezdésig — mondta el az előadás után Dolhai Attila színművész, aki a Jézus Krisztus Szupersztár című színdarabban Jézust alakítja a Szolnoki Szigligeti Színházban. — Nagyon nyomasztó érzés, nagyon ideges voltam. Eluralkodott rajtam a tehetetlenség érzése. Ugyanis, színházi berkekben tartja az a szokás, hogy az előadás előtt legalább másfél órával előbb meg kell érkezniük a szereplőknek. Ezzel nem is lett volna gond, hiszen időben indultam el Budapestről. De én másfél órával a kezdés előtt egy óriási dugóban ültem, alig húsz kilométerre a színháztól, és ezt az utat két és fél óra alatt tettem meg.

A színész elmondta, mindennek az oka egy közúti baleset volt, amely Cegléd és Abony között történt a négyes főúton. Dolhai Attila hozzátette, hogy minden előadás előtt a színművészekben van egy kis idegesség, egy kis drukk, ami nála most duplán jelen volt, hiszen több száz lelkes színházrajongó várta őt a színházban. Ennek ellenére bízik abban, hogy ez a játékán nem látszott meg – tette hozzá nevetve. De vajon hasonló esetekben, van-e valamiféle vész forgatókönyv?

— Van, de csak abban az esetben, ha a másik szereposztás elérhető, így velük el lehet kezdeni a színdarabot — folytatta. — Amíg a dugóban ültem, egyeztettem a színházzal, hogy ha Bot Gábort el tudják érni, akkor ugorjon be helyettem erre az előadásra, azonban hamar kiderült, ő sem tartózkodik Szolnokon. De végül megérkeztem, és egy nagyon jó közönség előtt játszhattuk el ezt a klasszikus darabot — tette hozzá zárszóként Dolhai Attila.

De, nem csak a főszereplő aggódott az előadás miatt, nem csak ő érkezett ezen az estén a fővárosból a Szigligeti Színházba.
[caption id="" align="alignleft" width="350"] Dolhai Attila rajongóival
[/caption]
— Izgultunk, hogy az úton keresztbefordult kamion miatt nem érkezünk meg az előadásra — mondta Fellegi László, aki Budapestről utazott le Szolnokra, feleségével és két lányával, hogy megnézzék a Jézus Krisztus Szupersztárt. — Nagyon nehéz utunk volt, ami a szélsőséges időjárásnak volt köszönhető.
A beszélgetés során, Fellegi László felesége, Annamária elmondta, ők már 2007 óta rendszeresen látogatják a szolnoki színházat. Az első darab, amit itt megnéztek az a Fekete szárú cseresznye volt. A család nagyon szereti a Szigligetit, véleményük szerint érdekes darabokat játszanak, nagyon jó rendezéssel és szereposztással. Azt is elárulták, hogy a mostani darabban is szerepeltek kedvencként említett művészeik, így Barabás Botond, és Dósa Mátyás is.
— Mi teljesen mellőzzük a hétköznapokból a televíziót, ha tehetjük színházba járunk, ebben a távolság nem jelent akadályt — folytatta Fellegi Annamária. — Egy jó darab kedvéért szívesen elutazunk egy másik városba, legyen az akár több száz kilométerre is az otthonunktól. Nálunk színház szeretetét a két lányunk, Hanna és Dóra is örökölte, ami jó érzéssel tölt el.

Szoljon.hu Dolhai Attila rajongóival -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!