Kultúra

2011.12.23. 09:38

Programajánló december 24-től

Szoljon.hu

ÜNNEPI MISEREND

Szolnok. A Belvárosi Nagytemplomban hittanosok és fiatalok pásztorjátékot adnak elő december 24-én, szombaton délután három órakor és az éjféli szentmise előtt, este tizenegy órakor.
A város katolikus templomaiban 24-én, szombaton — a Szentlélek (temetői) Templom és a Xavéri Szent Ferenc-kápolna kivételével — mindenütt lesz éjfélkor szentmise. A Xavéri-kápolnában este kilenc órakor, a Szentlélek templomban pedig este tíz órakor kezdődik szentmise.
December 25-én és 26-án — tehát karácsony mindkét napján, vasárnap és hétfőn — a város katolikus templomaiban és a Xavéri Szent Ferenc-kápolnában vasárnapi miserend lesz: a Belvárosi Nagytemplomban 9, 11 órakor és este hat órakor, a Vár Templomban tíz órakor, a szentlélek templomban is tíz órakor, a Szent József-templomban 8 óra 30-kor és délután öt órakor, a Xavéri Szent Ferenc-kápolnában 11 óra 30 perckor. A Partos Kápolnában csak 25-én, vasárnap délután három órakor lesz szentmise.

Mezőtúr. Éjszakai szentmisét tartanak a katolikus templomban december 24-én, szombaton este tíz órai kezdettel. December 25-én, vasárnap 10 óra 30-kor a katolikus templomban ünnepi mise kezdődik. Az egyházi ünnepi rendezvény keretein belül greorián éneket is hallgathatnak a jelenlévők.
***

Szolnok. Minden katolikus templomban (a Xavéri és a Partos kápolnák kivételével) december 31-én délután öt órakor hálaadás-Te-Deum lesz. Január 1-jén, vasárnap ünnepi (vasárnapi) miserend lesz a katolikus templomokban és kápolnákban: a Belvárosi Nagytemplomban 9, 11 és 18 órakor, a Vár  és a Szentlélek Templomban 10 órakor, a Szent Józef Templomban 8 óra 30-kor és 17 órakor, a Xavéri Szent Ferenc Kápolnában 11 óra 30-kor és a partos Kápolnában 15 órakor.
A Református Templomban december 31-én 17 órakor óévi hálaadó istentisztelet lesz. Vasárnap újévi istentisztelet kezdődik 10 órakor a Református Templomban.
Mezőtúr. A katolikus templomban újévi nagymisén vehetnek részt az érdeklődők január 1-jén, vasárnap 10 óra 30-tól.

Szolnok. A Görög katolikus templomban Esti imádság címmel a Szolnoki Szimfonikus Zenekar jótékonysági hangversenye kezdődik december 27-én 18 órakor. Közreműködik Hajdú Veronika, vezényel: Izaki Maszahiro.

KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ
Szolnok. A Cinema City Szolnok moziban december 28-án 18 órakor az S.O.S. Szerelem 2. című, 3D-s film nyilvános vetítése kapcsán közönségtalálkozóra várják az érdeklődőket. Vendégek: Sas Tamás, Szinetár Dóra, Kovács Patrícia.

ADVENTI KIÁLLÍTÁS
Rákóczifalva. Kézműves technikával készült díszeket, koszorúkat, ajándéktárgyakat mutatnak be a Varsány Közösségi Házban nyílt adventi kiállításon. Mesebeli mézeskalács házikók, fenyőerdő, betlehemi életképek, ünnepi díszbe öltöztetett karácsonyfák, bőségszaruk, csipkeangyalkák és még számtalan különlegesség tekinthető meg.

MOZI MARATON
Szolnok. A Hild Viktor Városi Könyvtár és Közművelődési Intézményben december 29-én este kilenc órától reggel hat óráig éjszakai mozi maraton — filmvetítés lesz egész éjjel fiataloknak.

GYEREKEKNEK
Szolnok. A Napsugár Gyermekház Játék-házában a téli szünidőben is várják a gyerekekeket. Az intézménybe látogatók december 28-án 9 órától zsebkendőtartót készíthetnek gyöngyhímzéssel, délután fél kettőtől memória és kirakó játék készítése szerepel a programban. December 29-én az ügyes kezűek délelőtt szilvesztert várva szilveszteri sapkát alkothatnak,  a délutáni elfoglaltság során szilveszteri színes álarcok készülhetnek. Kötetlen játéklehetőségek is lesznek: számítógépes és PS2 játékok, társasjátékok, biliárd, csocsó stb.

VASÚTMODELLEZŐKNEK
Mezőtúr. A vasútmodellező kiállítást a közösségi házban december 29-ig lehet az érdeklődőknek megtekinteni.

ZÁRVA TART
Szolnok. A Damjanich János Múzeum 2012. január 16-ig zárva tart. Legközelebb 2012. január 17-én 9 órától ismét látogathatók a múzeum kiállításai.
Verseghy Ferenc könyvtár gyermekkönyvtára energiatakarékosság végett zárva tart január 2-ig. Legközelebb január 3-án 10 órától fogadnak látogatókat.

ÓÉVBÚCSÚZTATÓ
Mezőtúr. A fáklyákkal körbevilágított Ligeti-tó a helyszíne december 30-án 15 órától az év utolsó sporteseményének, az óévbúcsúztató futóversenynek.

ÉV VÉGI HÁLAADÁS
Mezőtúr. A katolikus templomban december 31-én délután öt órakor év végi hálaadás kezdődik.

UTCABÁL
Tiszafüred. December 31-én 20 órától ingyenes utcabál lesz a Nemzeti étterem előtti utcaszakaszon. Fellépők: a
Matchboys Rock&Roll band, a Cappuccino együttes (éjfél után), a Retro Disco Nagy Krisztiánnal. Az új évet tűzijátékkal köszöntik.

SZILVESZTERI BULI
Kisújszállás. December 31-én szilveszteri buli lesz a művelődési házban.
Szandaszőlős. Szilveszteri bált rendeznek a művelődési házban a Blue Sky zenekarral december 31-én, szombaton.

ZENE
Szolnok. A „Decemberi e-fiak” közreműködésével programok folytatódnak a TISZApART moziban lévő Art-caféban, ahol várnak mindenkit, megmutatni kész produkcióját. December 23-án este hét órától MOZ-art est lesz: Makai István zongorázik.

ELŐADÁS
Szolnok. A betlehemi csillag nyomában címmel videovetítéssel egybekötött előadás lesz december 23-án, pénteken 18 órai kezdettel a TIT Bemutató Csillagvizsgálójában (Jubileum tér 5. 23. emelet). Szó lesz még továbbá népek, nemzetek, földrészek karácsonyi hagyományairól is. Minden érdeklődőt várnak.

SZENTMISE
Jászapáti. Éjféli szentmisét tartanak a római katolikus templomban december 24-én 24 órától.

KIÁLLÍTÁS
Szolnok. A Mesés csokicsomagolás című rajzpályázatra érkezett alkotásokat december 24-ig mutatják be a látogatóknak az Aba-Novák Kulturális központban.


HANGVERSENY
Zagyvarékas. Zenés áhitat 2012 elnevezéssel Rákász Gergely koncertorgonista hangversenyét hallgathaták az érdeklődők január 1-jén, vasárnap délután három órától  a katolikus templomban.


SZÍNHÁZ
Szolnok. A Szigligeti Színházban december 31-én este fél tízkor kezdődik a Határok nélkül elnevezésű, Szilveszter Szolnokról gálaest


KIÁLLÍTÁS
Szolnok. Ünnep 2011 címmel a Szolnoki Művésztelep Kert Galérián (Gutenberg tér 12/12.) kiállítás nyílt, melyet 2012. január 25-ig lehet megtekinteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!