Kultúra

2013.04.02. 10:39

Megrendezték a Makó Pál Diáknapokat

Jászapátin a Gróf Széchenyi István Gimnázium, Szakképző Iskola, Kollégium idén is megszervezte a Makó Pál Diáknapokat március 25. és 27. között.

I. A.

A rendezvényt 2001-ben tartották meg először Makó Pál jászapáti születésű, híres matematika- és fizikaprofesszor munkásságának emlékére. A Makó Pál Diáknapok célja a megemlékezésen túl az, hogy a diákok hasznos, érdekes információkat gyűjtsenek az előadások során.


A programsorozat hétfőn megnyitóval, köszöntőkkel, versenyek eredményhirdetéseivel, díjátadással, kiállítás megnyitóval kezdődött. A rendezvény második napján a gimnázium osztályai által készített diabemutatókkal folytatódtak a diáknapok.

A tanulók a diákon keresztül ismertették Magyarország, Európa és a világ katolikus zarándokhelyeit. Kora délután a Jászol Család Egyesület szervezésében akadályversenyt tartottak, melynek során időutazás röpítette vissza a résztvevőket a magyar szentek világába.

Március 27-én lelki nap keretében nagyböjti misére várták a diákokat, tanáraikat a római katolikus templomba. A 7. a osztály tanulói a Passio című színdarabot adták elő, amelyen keresztül Jézus szenvedéstörténetét jelenítették meg a közönség előtt. A Makó Pál Diáknapokat a Páte-rock zenekar előadása zárta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!