Kultúra

2013.06.30. 11:26

Megérdemelt nyári szünetét tölti a Szigligeti Színház társulata

A Szigligeti Színház előadásával kezdődött a Gyulai Várszínház idei nyári fesztiválja.

R. Á.

A szolnoki teátrum társulata sikerrel mutatta be a napokban Heltai Jenő: A néma levente című darabját, a művészek tehát vendégszerepléssel búcsúztak az évadtól.
A közelmúltban gördült le a függöny a Szigligeti színpadán, lezárva a 2012/2013-as évadot. Ahogy a záró társulati ülésen a színigazgató kiemelte: a munka folyamatos.

– A hatodik évadot zárjuk, de tulajdonképpen már elkezdtük a hetediket is – mondta Balázs Péter, utalva arra, hogy már próbálják a következő évad egyik bemutatóját.
A 2013/2014-es évadban bérletes előadásban lesz látható a Sárga liliom, a Chioggiai csetepaté, a Cabaret, A salemi boszorkányok, a Mágnás Miska és Szép Ernő Patikája.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] A szolnoki Szigligeti Színház társulata nyáron pihen is, de közben több felkérésnek tesz eleget. Fotó: Csabai István
[/caption]
Bérleten kívül mutatják be A kaktusz virága című darabot. A Szín-Mű-Hely sok különlegességet ígér, így például Eugene O’Neill: Utazás az éjszakába című darabját, vagy a S.Ö.R-t (Shakespeare Összes Rövidítve), illetve a teátrum művészeti vezetőjének, Kiss Józsefnek az Utolsóból első című darabját. A darabok mellett a társulat tagjai természetesen a jövőben is részesei lesznek a város rendezvényeinek, lesz szilveszteri gála is, valamint folytatódik az Ádámok és Évák Ünnepe, melyhez örömükre támogatást is nyertek egy pályázat segítségével.

A Szigligeti a most lezárt évadban is „szép számokat produkált”


– Ebben az évadban 191 nagyszínpadi, 31 színműhelyes előadásunk volt. Mindezeket összesen több mint 92 ezer néző látta. Azt hiszem, ez szép szám – hangsúlyozta Bor Zoltán produkciós igazgató, aki hozzátette: a következő évadban is mindent megtesznek, hogy hasonló „adatokról” tudjanak majd beszámolni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!