Kultúra

2013.07.04. 12:29

Karnagy kapta a Pro Urbe-díjat

Kunszentmárton egyik legrangosabb elismerését, a Pro Urbe-díjat idén Kovács László karnagy, az ELTE ének- és zenekarának művészeti vezetője kapta.

Szoljon.hu

A nyíregyházi születésű érdemes művész már öt éve a Tiszazugi Zenei Fesztivál művészeti igazgatója is. A díjat meglepetésnek szánta az önkormányzat: nem külön ünnepségen, hanem az előadás szünetében adták át az emlékérmet.

– Még csak nem is számítottam rá, a kollégák titokban tartották. Bár van már egy-két elismerésem otthon, ez mégis megmelengette a szívemet. A Liszt Ferenc-díjam mellé teszem az érmet, fő helyre, hogy mindig szem előtt legyen.

– Zeneértők a kunszentmártoniak?

– Bizony, lelkes hallgatók, sőt, az elmúlt öt év tapasztalata az, hogy sokat is tesznek azért, hogy ilyen zenei élményekben legyen részük. A mostani fesztivál különlegesen szép volt, hiszen jubilált: huszadik alkalommal rendezték meg a helyiek, előtte hónapokig tartott a szervezés: több mint száz zenészt és énekest kellett összehangolni. Külön nehézséget okozott, hogy az előadásra az ország számos részéből érkeztek énekesek. Ők otthon, egyénileg készültek fel az előadásra.

– Dolgozni jön Kunszentmártonba vagy ez a város már több, mint egy egyszerű munkahely?

– Ennyi idő alatt sikerült barátokra is lelnem a településen, szinte családias a környezet, lassan már „hazajövök” ide. Bár valóban rengeteg feladatom van a fesztivál ideje alatt, de esténként jut idő egy kellemes beszélgetésre is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!