Kultúra

2013.07.24. 14:27

Szolnok volt az idei Anna-bál díszvendége

Az idei, sorban a 188. balatonfüredi Anna-bálnak Szalay Ferenc polgármester volt az egyik védnöke.

M. G.

A szolnoki városvezetőt azért kérték fel, hogy városa – a 2013. évi Anna-bál díszvendége – képviseletében jelenlétével támogassa a rendezvényt, hiszen a két település, Balatonfüred és Szolnok között ez évben köttetett meg a kulturális testvérvárosi kapcsolatról szóló együttműködés. Ünnepi köszöntőjében a polgármester a megyeszékhelyünk értékeiről beszélt, s a rendezvény vendégeit invitálta Szolnokra, hogy ittjártukkor a város természeti és épített szépségeit, nevezetességeit és tiszteletre méltó polgárait is megismerhessék. Az est fénypontja az Anna-bál szépe választás volt, melyen Darvalics Virágot választották meg a legszebbnek. A fiatal hölgyre Szalay Ferenc helyezte el a bálkirálynői címet jelző halványkék színű szalagot.


Az első Anna-bált egyébként 1825. július 26-án tartották Szentgyörgyi Horváth Fülöp János balatonfüredi fogadójában, a házigazda leánya tiszteletére. Az ifjú Anna Krisztina azon az estén ismerkedett meg majdani férjével, Kiss Ernő huszárkapitánnyal, aki később az 1848-49-es szabadságharc altábornagya, az aradi vértanúk egyike lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!