Kultúra

2013.07.20. 10:25

Újabb lehetőség a tehetségek számára

Egy éves szünetet követően immáron második alkalommal rendezik meg Martfűn a Future Film Fesztivált.

M. G.

Pretty young woman holding a clapper.

Fotó: Getty Images/iStockphoto

A „Dokumentumfilmek a vidékről” címmel zajló nemzetközi rendezvény-sorozatot az Agrária-Apure Egyesület és a Szolnoki Európa Direcet Információs Központ október 24-től 27-ig Martfűn tartja, a helyi művelődési központban és a Termál Hotelben. Mint arról Bali István, a szervező egyesület elnöke sajtótájékoztatón elmondta, a helyi önkormányzattal közösen tematikus filmfesztivált és nemzetközi konferenciát szerveznek a vidék jövőjéről.


– Célunk a vidék fejlődésének új irányait kereső, és lehetőségeit bemutató filmfesztivál létrehozása. Martfű már két évvel ezelőtt bizonyított, hogy jó házigazdája a rendezvénynek, melyen hét ország közel ötven rövid filmjét láthatta a közönség. Ezúttal is arra keresünk választ, hogy merre fejlődik, merre fejlődhet a vidék, milyen irányba változhatnak a kisközösségek és a helyi szociális struktúrák, milyen válaszokat adhatnak helyi szinteken az európai kistérségek?

Várjuk az alkotók, alkotóközösségek, kis- és nagytelevíziók jelentkezését, produkcióit! – hangsúlyozta Bali István, aki hozzátette, hogy az öt kategóriában díjazott filmek a novemberi brüsszeli gála műsorára is felkerülnek. A részletek a filmfesztivál honlapján találhatók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!