Kultúra

2013.08.28. 11:33

A kutat is festmény díszíti

Egy újabb „falfestménnyel” gazdagodik Rákócziújfalu.

J.ZS.

Akik átszelték autójukkal a települést, azok biztosan megcsodálták a 442-es út melletti Művelődési Ház oldalára felfestett népi hímzésmintát II. Rákóczi Ferencet lován. Az „alkotás” egy helyi ügyes kezű közmunkásnak, Szendrei Anitának köszönhető, aki most az ártézi kút falára fest egy vízöntő nőt. Az óvoda melletti kút évek óta működik, az önkormányzat nemrégiben újította fel. Az utolsó simításokat Anita végzi „rajta” a héten, a különleges díszítéssel napokon belül végez a fiatal nő.

– Ez már az ötödik munkám a községben. Jelenleg is közhasznú munkásként dolgozok a képen. Amint látják, a nő arcával és kezével már végeztem, ez volt egy óra. Számításaim szerint egy hét alatt leszek kész a vízöntő hölggyel – meséli munka közben Anita. Elmondja, sajátos módszerrel dolgozik: a kiválasztott témáról keres egy illusztrációt, az telefonjával lefotózza, majd a helyszínen munka közben kinagyítva segítségül hívja.


– Erre a festményre még liliomok és vízesések kerülnek, remélem, tetszeni fog a helyieknek – teszi hozzá. A fiatal lány nemrégiben Fegyverneken is dolgozott, ott egy helyi vendéglőt díszített ki kívül-belül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!