Kultúra

2013.08.13. 13:41

Csángó gyermekek tábora Berekfürdőben

Csángó gyermekek tábora lesz szombattól augusztus 25-ig ismét Berekfürdőben, a Megbékélés Házában - tudtuk meg Molnár János igazgatótól.

D.E.

A KEMCSE (Keresztszülők a Moldvai Csángó magyarokért Egyesület) által szervezett táborba Somoska, Klézse, Buda, Pokolpatak moldvai csángó falvakból, valamint Lővétéről, Erdélyből érkezik negyvenöt gyermek, illetve tizenhárom berekfürdői iskolás is részt vesz bejáró jelleggel a foglalkozásokon, ahol többek között a szalma és csuhéfonás alapjaival ismertetik meg őket a kisújszállási hagyományőrzők.


Idén a szervezők zenei tábort tartanak a gyerekeknek, naponta ének- és tánctanítással. A vasárnapi nyílt napon először a keresztszülőkkel találkoznak a gyerekek.
A tábor programjában szerepel strandolás, közös játék, daltanulás. Vasárnap 11 órától a strand nótás színpadán adnak műsort, 23-án ugyanitt a nyugdíjas találkozó résztvevői előtt lépnek fel a gyerekek.
Hétfőn kerékpártúrára indulnak a Hortobágyra, csütörtökön Karcagra látogatnak, ahol a Pusztai Róka Nomád Hagyományőrző Egyesület vezetője, Bene Sándor nagykunkapitány látja őket vendégül, egy lovas-íjász bemutatóra. A táborzáró műsor 24-én négy órától a Megbékélés Házában lesz tartják táborzáró műsorukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!