Kultúra

2013.08.09. 14:14

Három napig zajlik Szent István ünnepe

„A Tiszaparti sétány átépítése miatt új helyszíneken, de továbbra is tartalmas program-sorozat várja a vendégeket a Szent István-napi rendezvényekre” – mondta Szalay Ferenc polgármester a megyeszékhelyen augusztus 18-tól 20-ig zajló állami ünnep kapcsán.

M. G.

Firework display

Fotó: Getty Images/iStockphoto

Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és Ribár Zsuzsa, a társaság munkatársa, valamint Tapasztó Ildikó, az Aba-Novák Kulturális Központ koordinációs vezetője a programokat ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a sajtón keresztül. Megtudtuk, a felnőtt korba lépett XVIII. „Örökség” Világzenei Fesztivál 18-tól három napon át 18 órai kezdéssel várja az „értelmiségi muzsikát” kedvelőket a Tiszai hajósok terén.


Augusztus 19-én a Szolnoki Művésztelepen zajlanak a fő események: a 150 kilós Kárpát-medence kenyerének dagasztását és kelesztését kulturális előadások segítik elő. Szent István napján pedig reggeltől éjszakáig kemenceavatás (művésztelep), ünnepi szentmise (Vártemplom), sportversenyek (streetball, floorball), színpadi fellépők (Janicsák Veca, Ismerős arcok), táncház, a Kárpát-medence (új) kenyerének megszentelése és felszegése, hagyományőrző-, katonai- és ejtőernyős bemutatók (Rózsapark), tűzijáték és utcabál (Kossuth tér) szórakoztatja a nagyérdeműt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!