Kultúra

2013.08.16. 11:55

Népdalokkal kezdődött a jubileumi évad

Népdalok csendültek fel a szolnoki Damjanich János Múzeumban tegnap este. Így kezdődött a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus évada, mely különleges az együttes életében.

R. Á.

Musician playing violin isolated on white

Fotó: Getty Images/iStockphoto

– Az énekkart 45 éve alapította a város vezetése – kezdte a koncert előtti sajtótájékoztatón Molnár Éva. A kórus karnagya, művészeti vezetője számára kettős a jubileum, hiszen ő huszonöt éve vezényeli a kórust.
– A tizenkét hangversenyt felölelő jubileumi koncertsorozat fő célja, hogy megmutassuk a nőikar sokszínűségét. Ez megmutatkozik a témákban és a műfajokban, illetve abban, hogy minden egyes koncertet más-más tagunk ajánl a közönség figyelmében. Mindenki azt a koncertet választotta ki, amelyik témája a legközelebb áll hozzá – emelte ki a művészeti vezető.

A repertoár tehát sokszínű lesz, többek között lesz egyházi zene, könnyűzene, operett, a cappella, musical és még számos különleges műfajban remekel az együttes. A tizenkettedik alkalom egy találkozó lesz, ahová a volt kórustagokat várják szeretettel.

A jubileumi évad koncertjeire sok vendégfellépőt hívott meg a kar vezetése, sok szolnoki vagy Szolnokról elszármazott művész, előadó színesíti majd a hangversenyeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!