Kultúra

2013.10.07. 09:23

Szikrázó színeket festenek a hangok

Legközelebb St. Martin is a Bartók Béla Kamarakórus vendége lesz.

Rimóczi Ágnes

Fotó: www.jupiterimages.com

Találkozunk minden hónap második szerdáján! Ez a szlogenje az éppen 45. évfordulóját ünneplő Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus jubileumi, tizenkét koncertből álló hangversenysorozatának.

Elérkezett a hangversenysorozat harmadik koncertjének ideje, melyet október 9-én este hét órakor rendeznek meg a Szolnoki Galériában. A hangversenyt ezúttal Víghné Somodi Gabriella és Boda Beáta, a kamarakórus tagjai ajánlják figyelmünkbe:

„Egész világunk rezgésekből áll. Mindennek van frekvenciája, így a színeknek és a hangoknak is. Különböző rezgésekre különbözőképpen reagálunk. Mindkettőnk számára a képzőművészet és a zene azonos nyelven, de más eszközzel fejezi ki, közvetíti érzelmeinket, hangulatainkat, gondolatainkat.
Fényes, világos, szikrázó színek jelennek meg lelki szemeink előtt ha Fisz-dúrban csendülnek fel a hangok, ám egy mély, sötét pasztell színekkel festett kép a b-moll akkordjaival rezonál és von ugyanolyan hatás alá. Ahhoz, hogy egy kép vagy egy dallam hatással legyen ránk és megértsük, nincs szükségünk sem szótárra, sem tolmácsra.

Kerítse hatalmába Önöket is a festészet, a zene! Hangolódjunk együtt azonos hullámhosszra!”

Szinte már az ajánlót olvasva sikerül, ráhangolódunk a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus jubileumi évadának harmadik hangversenyére. Az „Impressziók” című koncerten a művészetek adnak randevút egymásnak.
A különleges élményt ígérő est a házigazda Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus (művészeti vezető, karnagy: Molnár Éva) különleges, neves vendégeket fogad majd. Fellép St. Martin előadóművész, zeneszerző. A hangversenyen teret kap a zene méltó társa: a képzőművészet Nagy Katalin Matild grafikusművész és Nagy Dénes festőművész a zeneművekre megálmodott homokanimációja által.

A jubileumi évad harmadik koncertjére tehát október 9-én (szerda) este hét órakor várják az érdeklődőket a Szolnoki Galériában (Templom utca 2.). Találkozzunk minden hónap második szerdáján!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!