Kultúra

2013.11.17. 15:27

Ötven éves a honismereti szakkör Jákóhalmán

A jászjákóhalmi Horváth Péter Honismereti Szakkör november 16-án ünnepelte megalakulásának ötvenedik évfordulóját.

SZOLJON

A jubileumi rendezvényre a jászsági honismereti szakkörökön kívül meghívták többek között az ózdi, jászszentlászlói szervezetek tagjait is, akikkel évtizedek óta barátságot ápolnak a jászjákóhalmiak. Fodor István Ferenc, a Horváth Péter Honismereti Szakkör vezetője köszöntötte a résztvevőket, díszvendégeket, támogatókat, civil szervezeteket, művészeti csoportokat és közösen emlékeztek az elmúlt évtizedekre.

Felidézték a fontosabb eseményeket, emlékeket a megalakulástól egészen napjainkig. A résztvevők megkoszorúzták a névadó Horváth Péter emléktábláját a szülőháza helyén épült házon és szintén koszorút helyeztek el az alapító Váradi Zoltán emléktábláján a helytörténeti gyűjtemény előterében.

Az évforduló alkalmából kiadványt is szerkesztettek, amely a Horváth Péter Honismereti Szakkör első évtizedét mutatja be a korabeli sajtó cikkei segítségével. A rendezvényt a jászapáti Rácz Aladár Zeneiskola fúvószenekara és a jákóhalmi népdalkör műsora színesítette. Az ünnepség baráti beszélgetéssel, nosztalgiázással zárult „birgepörkölt”, pálinka, bor kíséretében.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Fél évszázad eseményeire emlékezett a Horváth Péter Honismereti
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!