Kultúra

2013.12.18. 13:23

Újabb helyi értéktárbizottságok alakulnak

Jász-Nagykun-Szolnok megye a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló törvény értelmében védi a helyi értékeit, hagyományait.

Szoljon.hu

A Nemzeti Művelődési Intézet Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Irodája segíti a helyi értékek összegyűjtését; az elmúlt hónapokban szakmai továbbképzésekkel segítette a szakemberek, civil szervezetek felkészülését a helyi értékek feltárására.

A napokban az iroda munkatársai a megye több mint 10 olyan településén találkoztak polgármesterekkel, jegyzőkkel, közművelődési szakemberekkel, ahol helyi értéktár bizottságot kívánnak létrehozni.
Azokon a településeken, ahol eddig is példaértékű volt a helyi értékek gyűjtése, az iroda szakmai műhellyel is segíti az értékfeltáró munkát, az első három műhelynek Besenyszög, Rákóczifalva és Nagykörű ad helyet. Ezekre az alkalmakra a megye minden településéről meghívják az értékek gyűjtése iránt elkötelezett civileket és szakembereket – tájékoztatott Kopasz Károlyné, az NMI helyi irodájának munkatársa.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!